Agricultura Transilvana nr.20 – Martie 2014

Cuprins

Soia cultura agricolă „minune” a ultimilor cincizeci de ani -Prof.univ.dr. Ioan HaŞ -Membru titular al ASAS, Directorul SCDA Turda

Eveniment: Workshop Internaţional organizat la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda
Dr.ing.Felicia MUREŞANU-Secretar ştiinţific-Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda

Evoluţia regimului termic şi pluviometric la Turda în perioada 1957 – 2013
ing. Mircea IGNEA, Dr. Ing. Constantin GRECU,dr..ing. Ana COPÂNDEAN

Iniţiativa europeană pentru securizarea resursei de proteină vegetală nemodificată genetic
dr.ing.Dragoş DIMA-Reprezentantul Donau Soja pt. România,Bulgaria, R.Moldova,Ucraina

Ameliorarea soiei în România
Dr. Ing. Eugen MUREŞANU, drd. Ing. Raluca REZI, Ing. Ancuţa CRÂNGAŞU

Câteva rezultate obţinute în experienţele tehnologice cu soia la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda
Ing. Mircea IGNEA, drd.ing.Felicia CHEŢAN, drd.ing.Valeria DEAC, drd.ing.alina Şimon, Drd.ing. Cornel CHEŢAN

Căi de intrare ale azotului în sistemele agricole
Prof.dr.Ioan ROTAR, prof.dr.Roxana VIDICAN, dr Anamaria MĂLINAŞ- USAMV Cluj-Napoca, Romania

Fixarea simbiotică a azotului la soia
Prof.dr. Roxana VIDICAN, drd. biolog Zamfira DINCĂ -USAMV Cluj Napoca
Cunoaşterea organismelor dăunătoare din culturile de soia şi a măsurilor de prevenire şi combatere
Dr.ing.Elena TROTUŞ, ing.Simona POCHIŞCANU, ing.Traian POMOHACI- S.C.D.A. SECUIENI

Soia în sudul României boli şi dăunători 
Dr. Vasile JINGA, Dr. Carmen LUPU-I.C.D.P.P. Bucuresti

Soia în Transilvania boli şi dăunători 
Dr. ing.Felicia MUREŞANU

Controlul buruienilor la cultura de soia 
Prof. dr. Teodor RUSU-USAMV Cluj Napoca, Ing. drd. Cornel CHEŢAN-SCDA Turda

Soia – ingredient alimentar funcţional cu multiple beneficii pentru sănătate
Prof. dr. Carmen SOCACIU, prof. dr. Sevastiţa MUSTE, asist. dr. Vlad MUREŞAN
Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară

Soia şi produse alimentare din soia 
Dr.Nastasia BELC, dr.Enuţa IORGA, dr.Claudia MOŞOIU, dr.Adrian VASILE
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare
USAMV Bucureşti, Facultatea de Medicină Veterinară

Şroturile de soia:valoare nutritivă şi importanţă în nutriţia animalelor
Dr. ing. Georgeta CIURESCU -Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală, Baloteşti, Ilfov

Utilizarea soiei în furajarea animalelor
Prof.dr. Aurel ŞARA, dr.Mihai BENŢEA USAMV Cluj-Napoca