Cuprins
Soia cultura agricolă „minune” a ultimilor cincizeci de ani -Prof.univ.dr. Ioan HaŞ -Membru titular al ASAS, Directorul SCDA Turda
Eveniment: Workshop Internaţional organizat la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda
Dr.ing.Felicia MUREŞANU-Secretar ştiinţific-Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda
Evoluţia regimului termic şi pluviometric la Turda în perioada 1957 – 2013
ing. Mircea IGNEA, Dr. Ing. Constantin GRECU,dr..ing. Ana COPÂNDEAN
Iniţiativa europeană pentru securizarea resursei de proteină vegetală nemodificată genetic
dr.ing.Dragoş DIMA-Reprezentantul Donau Soja pt. România,Bulgaria, R.Moldova,Ucraina
Ameliorarea soiei în România
Dr. Ing. Eugen MUREŞANU, drd. Ing. Raluca REZI, Ing. Ancuţa CRÂNGAŞU
Câteva rezultate obţinute în experienţele tehnologice cu soia la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda
Ing. Mircea IGNEA, drd.ing.Felicia CHEŢAN, drd.ing.Valeria DEAC, drd.ing.alina Şimon, Drd.ing. Cornel CHEŢAN
Căi de intrare ale azotului în sistemele agricole
Prof.dr.Ioan ROTAR, prof.dr.Roxana VIDICAN, dr Anamaria MĂLINAŞ- USAMV Cluj-Napoca, Romania
Fixarea simbiotică a azotului la soia
Prof.dr. Roxana VIDICAN, drd. biolog Zamfira DINCĂ -USAMV Cluj Napoca
Cunoaşterea organismelor dăunătoare din culturile de soia şi a măsurilor de prevenire şi combatere
Dr.ing.Elena TROTUŞ, ing.Simona POCHIŞCANU, ing.Traian POMOHACI- S.C.D.A. SECUIENI
Soia în sudul României boli şi dăunători
Dr. Vasile JINGA, Dr. Carmen LUPU-I.C.D.P.P. Bucuresti
Soia în Transilvania boli şi dăunători
Dr. ing.Felicia MUREŞANU
Controlul buruienilor la cultura de soia
Prof. dr. Teodor RUSU-USAMV Cluj Napoca, Ing. drd. Cornel CHEŢAN-SCDA Turda
Soia – ingredient alimentar funcţional cu multiple beneficii pentru sănătate
Prof. dr. Carmen SOCACIU, prof. dr. Sevastiţa MUSTE, asist. dr. Vlad MUREŞAN
Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară
Soia şi produse alimentare din soia
Dr.Nastasia BELC, dr.Enuţa IORGA, dr.Claudia MOŞOIU, dr.Adrian VASILE
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare
USAMV Bucureşti, Facultatea de Medicină Veterinară
Şroturile de soia:valoare nutritivă şi importanţă în nutriţia animalelor
Dr. ing. Georgeta CIURESCU -Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală, Baloteşti, Ilfov
Utilizarea soiei în furajarea animalelor
Prof.dr. Aurel ŞARA, dr.Mihai BENŢEA USAMV Cluj-Napoca