Turda 200

Particularitati esentiale

-hibrid dublu, timpuriu, grupa FAO 290, bob dentat, potenţialul mediu de producţie cel mai ridicat a fost de 10600 kg/ha (jud. Sibiu ,jud. Braşov);

-bob dentat, culoarea galbe-aurie, MMB 260-330g, procentul de boabe/ştiulete 76-79%, conţinutul în grăsimi al bobului 4.0-5.4%, bun pentru mămăligă;

-potenţialul mediu de producţie 8.100-10.600 kg/ha (Dumbrăveni, jud. Sibiu şi Hărman, jud. Braşov);

-se remarcă prin adaptabilitate la o gamă largă de condiţii ecologice şi tehnologice, prin posibilităţi de valorificare a condiţiilor tehnologice intensive, cât şi prin rezultatele de producţie bune şi stabile pe durata celor peste 30 de ani de utilizare în cultură (1976-2010).

Zone de favorabilitate

Se recomandă a se cultiva în zonele II şi III de favorabilitate din Transilvania, Moldova şi vestul ţării. Hibridul se remarcă prin adaptabilitate la o gamă largă de condiţii ecologice şi tehnologice (densitatea recomandată fiind de 55-60.000 plante/ha), cât şi prin rezultatele de producţie bune şi stabile pe durata celor peste 30 de ani de utilizare în cultură (1976-2010). Hibridul este recomandat mai ales fermierilor cu posibilităţi reduse de aplicare a unei tehnologii adecvate, în privinţa cantităţilor de îngrăşăminte şi erbicide.